Hírek és események

Pályázati felhívás 2019 - Kistelepülési műhelytalálkozók szervezése

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ az elmúlt évek során több kistelepülési ifjúsági közösségeket fejlesztő programot szervezett, hajtott végre. Ezek egyfajta összegzése a három éves EFOP támogatású „Vidéki fiatalok lendületben” címet viselő program.

Legjobb Falusi Ifjúsági Közösség pályázat - a második forduló résztvevői

Kiválasztattuk a Legjobb Falusi Ifjúsági Közösség pályázatra érkezett anyagok közül azt a tizenhármat, amely a második fordulóba jutott. Alább olvasható a kiválasztott közösségek listája. A linkekre kattintva elérhető az adott szervezet  beadott pályázata.

Gyorshír a befogadott pályázatokról

A Legjobb falusi ifjúsági közösség pályázatra 72 jelentkezés érkezett. Az alábbi fájl a települések irányítószáma szerinti sorrendben tartalmazza a pályázó közösségek nevét és települését.

https://drive.google.com/file/d/0B3H20_hbzi_GZEZMR1JwaFd4SjA/view?usp=sharing

Pályázati felhívás falusi ifjúsági közösségeknek

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ pályázatot hirdet falusi ifjúsági közösségeknek. A kiválasztott példaértékű tevékenységet folytató díjazottak vissza nem térítendő, szabad felhasználású pénzbeli támogatást kapnak.

A médiakommandó lecsapott!

Lecsapott a médiakommandó a tószőlősi falunapra! Ha már ott jártak kerekítettek egy remek kis képes összefoglalót a falunapról. A képeket és az esemény összefoglalóját az alábbi linkre kattintva olvashatjuk:

http://mediakommando.hu/toszolosi-falunap-egy-virtualis-falu-igazi-falun...

 

Élő könyvtár

A falunap állandó napi programja volt az élő könyvtár, ahol a meghívott vendégeket és a Virtuális falu programhoz szorosan kötődő fiatalokat lehetett "kikölcsönözni". Egy igazán remek programnak bizonyult, hiszen nem csak jól elbeszélgettek az olvasók az "élő könyvekkel", hanem tudásukat is gyarapíthatták az olvasók.

Kölcsönözhető személyek voltak:  

A kecskeméti tv hírösszefoglalója - Tószőlős falunapja

A kecskeméti tv rövid hírösszefoglalója az áprilisban megrendezett falunapunkról.

A videó az alábbi linken elérhető:

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_egy_virtualis_falu_unnep...

A falunapról távirati stílusban

A projekt eredményeit összefoglaló nagy esemény úgy véljük, egy megható és méltó zárása volt nem csak ez elmúlt 1,5 év, hanem az elmúlt 4 év zárásának is. Az eseményre elsőként azok a szereplők kaptak meghívást, akikkel együtt dolgozhattunk az elmúlt 1,5 évben, így a meghívottak száma elérte a közel 1100 főt.

Tószőlősi Falunap 2016. április 1., péntek, Lajosmizse

A Fiatal Gazdák Szövetsége partnereivel együtt negyedik éve szervezi a Virtuális Falu Programot. Ennek a komplex képzési, fejlesztési programnak célja a falusi közösségek megerősítése felkészült fiatal önkéntesekkel, vezetőkkel.

I. Tószőlősi Falunap - az előkészületekről...

Az első Tószőlősi Falunap előkészületei már 2015. november végén megkezdőttek, melynek kapcsán a tószőlősi lakosok aktív munkába kezdtek. Az így összegyűlt ötleteket, a falunap megvalósításának forgatókönyve mellett, 2016. február 13- án összesítettük egy direkt erre a célra szervezett találkozó keretében.

Megéri helyben maradni - Hírben a Virtuális Falu Program

Megéri helyben maradni címmel, a nyeromagyarok.eu oldalon, jelent meg a Virtuális Falu Programról egy rövid ismertető, mely a céljainkat, eredményeinket mutatja be.

A megjelent cikket az alábbi link alatt lehet elérni:

http://www.nyeromagyarok.eu/virtualis-falu-program.html

2 hónap alatt 25 Strukturált Párbeszéd esemény, 509 résztvevő - áttekintés

A Strukturált Párbeszéd események utóbbiakban vázolt céljait kivétel nélkül megvalósítottuk. A vállalt számokban változás történt, 30 találkozó helyett 25 találkozót valósítottunk meg, azonban a találkozók során elért össz. létszám 509 fő volt (a meghívott vendégek teljes száma megközelítőleg 1400 fő volt).

Legény/ Leány - II. rész

Időközben elkészült a Legény/ Leány kiadványunk következő száma. A Dokumentumok részben elérhető.

VFP 1+1 Értékelő találkozó - fókuszban a SP események

2015. november 27-28- án, Soponyán, tartjuk meg értékelő találkozónkat, mely alkalommal a Strukturált Párbeszéd eseményeken megszerzett tapasztalatokat, okulásokat fogjuk összegezni azokkal a fiatalokkal, akik maguk is szervezői voltak a találkozónak.

SP eseméynek- érkezőben a belső pályázatok

A fiatalok nagy lelkesedéssel készülnek saját SP eseményeikre: címlistáikat rendezgetik, meghívókat terveznek, mindeközben írják belső pályázataikat további ellenőrzésre. Lelkesedésüket az sem töri meg, ha esetenként előfordul, hogy háromszor is visszaküldjük javításra a beküldött anyagot.

SP események kistelepüléseken avagy váltsuk meg együtt lakóhelyünk világát

A Virtuális Falu résztvevői nagy fába vágták a fejszét, összesen 30 kistelepüésen tervezünk megvalósítani SP eseményeket. Hogy kik szervezik meg? A Virtuális Falu résztvevői, azok a fiatalok, akik többségével már évek óta együtt dolgozunk ebben a demokrácafejlesztési programban.

Virtuális Falu 1+1 - II. Képzési alkalom - felkészülés az őszi SP eseményekre

A Virtuális Falu résztvevői intenzív 5 napos képzésen vesznek részt abból a célból, hogy az önálló feladatként megvalósítandó, lakóhelyükre tervezett SP eseményeket, zökkenőmentesen és eredményekkel teli tudják lebonyolítani idén ősszel.

Műhelytalálkozó – strukturált párbeszéd mintaesemény

A Virtuális Falu Program keretein belül 2015. május 8-án a program résztvevői szakpolitikai szakértőkkel találkoztak a budapesti Park Inn by Radisson Hotelben. Az esemény célja egyrészt az előadó szakemberek tapasztalatainak megismerése volt, másrészt a strukturált párbeszéd, mint közösségépítő kommunikációs eszköz megismerése és kipróbálása volt.

Virtuális Falu 1+1 - I. képzési alkalom

Időpont: 2015. április 17 – 19.
Helyszín: Budapest, Park Inn by Radisson Hotel

Megrendezésre került az első képzési alkalom az újraindult Virtuális Falu Program szervezésében Budapesten.

Virtuális Falu Közelről! Riport az AGRYA ügyvezető elnökével, Mikula Lajossal

A Kossuth Rádió Közelről című műsorában kérdezték az AGRYA ügyvezető elnökét, Mikula Lajost a Virtuális Falu Program-ról eredményeinkről, céljainkról.

Az alábbi linken lehet meghallgatni az interjút:

http://www.hirado.hu/2015/03/04/mar-lehet-jelentkezni-a-virtualis-falu-p...