Blogok

Fiatalok a faluért Algyőn!

Torma Tibor

Fiatalok a faluért Algyőn!
 

2017. május 30-án került megrendezésre a Jelen Ifjúsági Klubban a „Fiatalok a faluért” elnevezésű strukturált párbeszéd találkozó Algyőn. A program résztvevői képviselők, civil szervezeti vezetők, intézményvezetők, diákönkormányzati vezetők, ifjúsági segítők és algyői fiatalok voltak.

Civil szervezet alakulása Nagyorosziban

Vfp_Admin

A Vituális Falu program képzéseinek köszönhetően novemberben szerveztem egy műhelytalálkozót a Művelődési Otthon könyvtárában, ahova helyi döntéshozókat, fiatalokat, fiatal vállalkozókat és aktív közösségi emberek hívtam meg.

"Közös létünk" - részletek a hódmezővásárhelyi SP- ről

László Anita

Kerekasztal beszélgetés a helyi fiatalok helyzetéről, három témában címmel került megrendezésre 2015. november 16.-án Hódmezővásárhelyen a Virtuális Falu Program keretében, a Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (VGYIÖ) programja.

„Csupán egy apró változás ma, és egész mássá lesz a holnap.” - folyt.

László Anita

Sokat halljuk a közös gondolkodás jó, előre viszi a dolgokat, egységben az erő. Nekem ezzel kapcsolatosan időnként vannak fenntartásaim: nem fog megbántódni senki? Ez a félelmem szerencsére nem vált valóra november 20-án este, amikor is oldott hangvételű kerekasztal beszélgetésre ültek össze döntéshozók, vállalkozók, fiatalok.

Pozitív visszajelzés és mosoly az arcokon II. - Algyő

László Anita

Algyőn, 2015. október 14-én, 18:00 órai kezdettel került megszervezésre a Virtuális Falu Program strukturált párbeszéd esemény, amelynek az Algyői Faluház adott otthon. A találkozón 24 fő vett részt, köztük önkormányzati képviselők, intézmények és vállalkozások vezetői, civil szervezetek vezetői és helyi fiatalok egyeránt.

"Számos ötletet kaptunk" - Zákányszék

László Anita

A programra meghívást kapott Zákányszék Polgármestere, és a képviselők, helyi civil szervezetek képviselői, és helyi gazdák. Célunk volt, hogy a környező falvakból is megjelenjenek fiatalok, így meghívtuk Domaszék, Bordány és Röszke ifjúsági önkormányzat tagjait, hogy együtt tudjunk a felvetett problémákra megoldásokat találni.

"együtt gondolkodva tudtam véleményt formálni a faluval kapcsolatos kérdésekről"

László Anita

A Virtuális Falu Program résztvevőjeként műhelytalálkozót szerveztem településemen, Abán. Örültem, hogy a program szervezői egy ilyen feladatot jelöltek ki számunkra, mivel úgy látom, hogy a helyi közösségi életnek megerősítésre van szüksége: az emberek között nem működik a kommunikáció és lakosok igényeit figyelmen kívül hagyva szerveznek programokat.

"Közös létünk"

László Anita

Kerekasztal beszélgetés a helyi fiatalok helyzetéről, három témában címmel került megrendezésre 2015.

Úrhida Café beszélgetés a fiatalokról

László Anita

2015. 11. 11-én este az úrhidai Közösségi Házban a Virtuális Falu Program keretein belül Úrhida Café-t tartottunk, fiatalok helyzetéről beszélgettünk.
Előzmények:
A rendezvényre való meghívás 2 ütemben történt. Első körben e-mail-len, telefonon történt a  felhívás, meghívás.

„Csupán egy apró változás ma, és egész mássá lesz a holnap.”

László Anita

Földeákon november 20-án este oldott hangvételű kerekasztal beszélgetésre ültek össze döntéshozók, vállalkozók, fiatalok. Fő cél: a fiatalok helybentartásának, a vidék élhetőbbé tételének elősegítése.

See video