október 2014

Értékelő találkozó - Lajosmizse

 A program zárásaként ismét Lajosmizsén találkoztunk a program résztvevőivel egy három napos értékelő találkozón augusztus 24-26 között. Az értékelő találkozón átfogóan vizsgáltuk meg 2012- től a Virtuális Falu Program hasznosulását nem csak projekt szinten, hanem a csoportra, illetve személyenkénti vonatkozásban is.

A fiatalok munkanélküliség kezelésének helyi stratégiái - Kutatás

Jelen kutatás a fiatalkori vidéki munkanélküliség témáját, területét állította középpontba.

Fiatalok és közösségek vidéken Regionális konferenciák

A regionális konferenciáinkat a program részeként szerveztük meg. Három helyszínen Mórahalom, Balmazújváros és úrhida adott otthon a konferenciáknak. A rendezvények témája kettős.

III. képzési alkalom - Lajosmizse

A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar festői környezetben, az Alföld szívében, Lajosmizsén található. Ez a csodálatos helyszín adott otthont a III. képzésnek 2014. március 6-9 között.

II. képzési alkalom - Budapest

Helyszíne a csodálatos pesti belvárosban található Hotel Benczúr adott otthont 2014. február 14-16 között. Első nap előadásokat hallgattunk az üzleti szektor - közepes és nagy, multinacionális cégek és a civil szektor együttműködésének gyakorlatairól, példákon keresztül. Ezt követően konzultációkon beszélhettük meg az elhangzottakat illetve kérdéseket tehettünk fel az előadóknak.

I. képzés - Révkomárom

Új tagokkal indították útnak a következő programrészt, ezért kapta a pályázat az „Újratöltve” szót. A legelső képzésre 2013. november 22. és 24. között került sor Révkomáromban. A helyszín kiválasztása tudatos volt a szervezők részéről, hiszen ezzel is elősegíti azt a gondolkodásmódot a tagokban, hogy nyitni kell az Európai Unió felé.

Virtuális Falu Program! Újratöltve! - Interjú László Anita program koordinátorral (forrás: www.agrya.hu)

A Virtuális Falu Program eredeti céljának megfelelően megvalósult, kialakult egy a falusi közeghez illeszkedő közéleti felkészítő és motivációt erősítő program. A fiatalok bevonásával erősödtek a helyi közösségek és ezen keresztül a helyi demokrácia.