III. képzési alkalom - Lajosmizse

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

A Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar festői környezetben, az Alföld szívében, Lajosmizsén található. Ez a csodálatos helyszín adott otthont a III. képzésnek 2014. március 6-9 között. Az első nap délutánjára ifjúsági műhelytalálkozót szerveztünk a Fiatal Gazdák Szövetsége és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség (MHVISZ) irányításával, amelyen közösségi vezetők, ifjúsági területen dolgozó szakértők vettek részt. A meghívottak megosztották velünk mindazokat a tapasztalatokat, melyeket tevékenységük során sajátítottak el a vidéki fiatalokhoz kapcsolódóan, az őket érintő problémákra közösen kerestünk megoldásokat. A megoldások között olyan projektötletek születtek, melyek kivétel nélkül a vidéken élő fiatalokat támogatják egyéni és közösségi szinten, mellettük pedig a velük kapcsolatban álló közösségi vezetőket. Ez az alkalom a közös gondolkodásról szólt, előadásokat éppen ezért nem szerveztünk erre az alkalomra. A program hatékonyságát tekintve nem is lett volna idő előadások megtartására, helyette a részt vevő közösségi vezetők bemutatták jó gyakorlataikat, melyeket lakóhelyükön valósítottak meg. Nagyon tanulságos délután volt.

Második nap egy igen fárasztó tréningen vettünk részt. Kommunikációs-, beszédtechnika-, tárgyalástechnika tréningen volt alkalmunk gyakorolni a beszédtechnikánkat. Ebben a legmegfelelőbb segítséget Milus Marianna, logopédus, beszédtanár, kommunikációs szakember, trénertől kaptuk meg.

A harmadik, negyedik nap a kutatásra kaptunk felkészítést csoportokra bontva. Bemutatkozó szövegeket írtunk és fiktív telefonbeszélgetéseket kellett bonyolítanunk a riportalanyainkkal. A képzés zárásaként média kommunikációs tréningen vettünk részt, ahol riportok készítésével szemléltették számunkra az elkövethető hibákat saját interjúink kielemzésével.

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek