Médiaesemény

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

A „Virtuális Falu Program – Újratöltve” zárásaként egy médiaeseményt szerveztünk, 2014 október 14-én a budapesti Hotel Radisson-ban.  A Virtuális Falu Program egyik feladata volt, hogy a programban részt vevő fiatalok egy országos kutatást végezzenek el. A kutatás témája a vidéken élő fiatalok foglalkoztatása és az azt befolyásoló szektorok – civil közösségek, vállalkozások, tisztviselők és vezetők- közötti együttműködések feltárása. Módszertanát tekintve empirikus kutatásról beszélünk, az adatfelvétel pedig a szektorok képviselőivel készített mélyinterjúk és a fiatalok által kitöltött kérdőív által történt. Az elkészített kutatási anyagban meghatározásra kerültek a szektorok feladatai, a fiatalok foglalkoztatásának növelését segítő fő beavatkozási pontok.

Az interjúk során összegyűjtött anyagokat összegeztük, közösen átbeszéltük és megosztottuk egymással a tapasztalatainkat. Megállapításunk szerint három meghatározó szektornak, jelen esetben a civil közösségeknek, a vállalkozóknak és a tisztségviselőknek a támogatására van szükség a fiatalok felkarolásában és támogatásában.

A kutatás megerősítette azt a tényt, miszerint a szektorok érdekei nagymértékben megegyeznek, viszont az együttműködések a megfelelő kommunikáció hiányában jellemzően meghiúsulnak.

 

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek