Tószőlősi Falunap 2016. április 1., péntek, Lajosmizse

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

A Fiatal Gazdák Szövetsége partnereivel együtt negyedik éve szervezi a Virtuális Falu Programot. Ennek a komplex képzési, fejlesztési programnak célja a falusi közösségek megerősítése felkészült fiatal önkéntesekkel, vezetőkkel.

A Programhoz kapcsolódóan, annak záróeseményeként 2016. április 1-jén kerül sor az első „Tószőlősi Falunap” rendezvényre Lajosmizsén a Geréby Kúriában.

Tószőlős az a virtuális település, amelynek lakói a fejlesztési programban szerepet vállaló fiatalok. De nem falu a falu, falunap nélkül! Ez az esemény tehát szeretne valamit visszaadni a modern falusi folklór ezen bájos teremtményének a „falunapnak” a hangulatából.
A Tószőlősi Falunap egy könnyed keretbe foglalt együttlét, ahol a program résztvevői és a vendégei megmutathatják magukat másoknak. Hasonlóan ahhoz, mint amikor a falu apraja-nagyja készül az éves nagy eseményre. Mindenki, az ott lakók és a közösségek egyaránt hozzátesznek valamit, csak azért, hogy legyen egy esemény, amiről aztán lehet sztorizni, amire lehet visszaemlékezni, szóval, ami összeköt.

A rendezvénynek van egy komolyabb része, a délelőtti műhelykonferencia. Ez a falusi ifjúsági közösségfejlesztéssel foglalkozik, elsősorban gyakorlati példákon, esettanulmányokon keresztül. A délután azonban már a kötetlen együttlétről, a szórakozásról szól és arról, hogy tényleg jó falusinak lenni.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs határidő: 2016. március 25.
További információ: 06 1 270 4874 – László Anita mhvisz@mhvisz.hu

A jelentkezési lap és a részletes program alább, a kapcsolódó dokumentumok között elérhető.

 

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek