szeptember 2016

A médiakommandó lecsapott!

Lecsapott a médiakommandó a tószőlősi falunapra! Ha már ott jártak kerekítettek egy remek kis képes összefoglalót a falunapról. A képeket és az esemény összefoglalóját az alábbi linkre kattintva olvashatjuk:

http://mediakommando.hu/toszolosi-falunap-egy-virtualis-falu-igazi-falun...

 

Élő könyvtár

A falunap állandó napi programja volt az élő könyvtár, ahol a meghívott vendégeket és a Virtuális falu programhoz szorosan kötődő fiatalokat lehetett "kikölcsönözni". Egy igazán remek programnak bizonyult, hiszen nem csak jól elbeszélgettek az olvasók az "élő könyvekkel", hanem tudásukat is gyarapíthatták az olvasók.

Kölcsönözhető személyek voltak:  

A kecskeméti tv hírösszefoglalója - Tószőlős falunapja

A kecskeméti tv rövid hírösszefoglalója az áprilisban megrendezett falunapunkról.

A videó az alábbi linken elérhető:

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_egy_virtualis_falu_unnep...

A falunapról távirati stílusban

A projekt eredményeit összefoglaló nagy esemény úgy véljük, egy megható és méltó zárása volt nem csak ez elmúlt 1,5 év, hanem az elmúlt 4 év zárásának is. Az eseményre elsőként azok a szereplők kaptak meghívást, akikkel együtt dolgozhattunk az elmúlt 1,5 évben, így a meghívottak száma elérte a közel 1100 főt.

Tószőlősi Falunap 2016. április 1., péntek, Lajosmizse

A Fiatal Gazdák Szövetsége partnereivel együtt negyedik éve szervezi a Virtuális Falu Programot. Ennek a komplex képzési, fejlesztési programnak célja a falusi közösségek megerősítése felkészült fiatal önkéntesekkel, vezetőkkel.

I. Tószőlősi Falunap - az előkészületekről...

Az első Tószőlősi Falunap előkészületei már 2015. november végén megkezdőttek, melynek kapcsán a tószőlősi lakosok aktív munkába kezdtek. Az így összegyűlt ötleteket, a falunap megvalósításának forgatókönyve mellett, 2016. február 13- án összesítettük egy direkt erre a célra szervezett találkozó keretében.

Megéri helyben maradni - Hírben a Virtuális Falu Program

Megéri helyben maradni címmel, a nyeromagyarok.eu oldalon, jelent meg a Virtuális Falu Programról egy rövid ismertető, mely a céljainkat, eredményeinket mutatja be.

A megjelent cikket az alábbi link alatt lehet elérni:

http://www.nyeromagyarok.eu/virtualis-falu-program.html

2 hónap alatt 25 Strukturált Párbeszéd esemény, 509 résztvevő - áttekintés

A Strukturált Párbeszéd események utóbbiakban vázolt céljait kivétel nélkül megvalósítottuk. A vállalt számokban változás történt, 30 találkozó helyett 25 találkozót valósítottunk meg, azonban a találkozók során elért össz. létszám 509 fő volt (a meghívott vendégek teljes száma megközelítőleg 1400 fő volt).

Legény/ Leány - II. rész

Időközben elkészült a Legény/ Leány kiadványunk következő száma. A Dokumentumok részben elérhető.

VFP 1+1 Értékelő találkozó - fókuszban a SP események

2015. november 27-28- án, Soponyán, tartjuk meg értékelő találkozónkat, mely alkalommal a Strukturált Párbeszéd eseményeken megszerzett tapasztalatokat, okulásokat fogjuk összegezni azokkal a fiatalokkal, akik maguk is szervezői voltak a találkozónak.