Balmazújváros a Hortobágy mellyéke

Szanka István
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Balmazújváros a Hortobágy mellyékén Hajdú-Bihar megyében helyezkedik el. Lakossága 18.149 fő városi rangot 1989. március 15.-én kapta.

A településen évente rendszeresen több programot szerveznek ezek a közül néhány a nagyobbak közül:

VW-KONSZERN ÉS HOBBIJÁRMŰ TALÁLKOZÓ VÁROSI MAJÁLIS melynek szervezője VWKMO, Veres Péter ÁMK és AMI, Támogatója a Balmazújváros Város önkormányzata. A program keretében kerékpárverseny, autós felvonulás, autós ügyességi verseny, főzőverseny és helyi művészeti csoportok bemutatóira kerül sor.

KADARCS NAPFORDULÓ

 

KÉZI ARATÓVERSENY ami a búza aratás kezdetén kerül megrendezésre bemutatva a kézi aratás menetét.  A program az Rákóczi Olvasó Népkör szervezésében kerül lebonyolításra a támogatók helyi vállalkozók, gazdálkodók. A rendezvény egész napos reggel a városban megnyitóval indul azt követően az aratandó búzatáblához lovas szekérrel, egyéb járművel érkeznek ki a versenyzők, érdeklődők. A területen szalonnasütésre is van lehetőség. A kézi aratás különböző mozzanatait zsűri pontozza a kasza kalapálásával kezdődően. A rendezvény este bállal zárul a Népkör szervezésében.

KASTÉLYKERTI ESTÉK amely 2012 augusztusában 13. alkalommal került megrendezésre. A rendezvényt kiállítások, koncertek, főzőverseny színesíti.

ORSZÁGOS BIO FŐZŐVERSENY ÉS PÁSZTORTALÁLKOZÓ  augusztus végén kerül megrendezésre Vókonya pusztán ahol egész napos programmal várják az érdeklődőket.

„MOZDULJ JÓ IRÁNYBA” Autómentes nap amely keretében egész napos szellemi és sport vetélkedő kerül megrendezésre.

Európai Madármegfigyelő Napok 2012 Balmazújváros

ADVENTI FORGATAG  Ahol kézművesek, árusok, helyi élelmiszer-készítők kínálják termékeiket.

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek