február 2013

...Ahol mindennek FÜLE van!

Füle Fejér megye egyik legrégibb települése. A Balatontól 10 km-re található. A faluban több civil szervezet, egyesület pezsdíti fel az életet:
Barátfüle Egyesület
Fülei Ifjúsági Club
Nyugdíjas Klub
Rajtuk kívül még a helyi iskola, óvoda is szervez kulturális programokat.

Nekünk a Balaton a riviéra….

Protovin Tímea

Nomen est omen: a Bélapátfalvától nem messze elterülő falu medencéje valóban bővelkedik vízben. Saját tava ugyan nincsen, de innen ered az Eger-patak, aminek forrását a helyiek rendszeresen gondozzák, takarítják.

 

See video

Létavértes, ahol a lakóknak több köszönhető, mint azt gondolnánk...

Létavértes jeles napjai, ünnepi eseményei
Létavértes Magyarország keleti peremén, Hajdú-Bihar megyében, közvetlenül a román államhatár mellett, szép erdős-ligetes környezetben fekvő alföldi kisváros (1996).

 

Hegyfalui események

Anonymous

Hegyfalu Vas megyében a 84-es 86-os főút kereszteződésénél található 750 lakosú település. Kultúrális életét a néphagyományok újraélesztése mellett különböző bálok, rendezvények, közösségi programok, és a művelődési házban szerveződő kiscsoportos foglalkozások színesítik.

 

 

 

 

 

Az "ezeréves" Fajsz

Kocsis Zoltán

Tés

Anonymous

Tés
a településen 785 fő él
életkori megoszlás: 18 év alattiak: 94 fő
                            18-40 év: 207 fő
                            40-60 év: 245 fő
                            60 év felett: 239 fő

See video
See video
See video

Barátkozz a lukácsházi borral!

Anonymous

A mai Lukácsháza települést három korábban különálló és külön fejlődő község (Nagycsömöte, Kiscsömöte, Lukácsháza) alkotja. A falu életében mindig is kiemelkedő helyen szerepelt a Csömötei hegy (mely fogalmát tekintve domb) és az ezzel kapcsolatos munkálatok és örömök már a régi idők lakosait is közösségekbe szervezte. Gyakran kaláka rendszerben segítették egymást a szüret idején vagy a legelő kaszálásakor.

See video

"Zsombolygó"

"Szép vagy, alföld, legalább nekem szép!

Itt ringatták bölcsõm, itt születtem."

/Petőfi Sándor: Az Alföld/

 

A zsombékra épült, 3500 lelkes falu Szegedtől 17 kilométerre fekszik. A település minden utcáján látható a gondos kezek munkája.

"Ezerarcú" Alsómocsolád

Anonymous

Szebb jövőre várva

Anonymous

Petneháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától 40 km-re található nagyjából 1 800 lelkes település. A falu életében híres, nevezetes esemény a község nehéz anyagi helyzetéből kifolyólag mára igazából nagyon kevés maradt.