január 2014

Virtuális Falu Program – Újratöltve

Alig egy hónappal az első Virtuális Falu Programot lezáró konferencia után, 2013 november 22-én kezdetét vette a második szakasz. Révkomáromban gyűlt össze az első program résztvevőinek zöme, hét új résztvevővel kiegészülve.

Megjártuk a poklot

Járvás Mónika

 

2013. november 22-től 24-ig került megrendezésre a Virtuális Falu Újratöltve első képzési alkalma. A rendezvényen olyan 18-30 év közötti fiatalok vettek részt, akik szívükön viselik településeiken található szervezetek sorsát és maguk is igyekeznek aktív közösségi életet élni.

Részben pokoli

Protovin Tímea

Első képzési alkalom a Pokolban

Anonymous

Kincses Anetta vagyok Bőcsről. Jelenleg brigádvezetőként faluszépítéssel foglalkozom.

A Pokol kapujában újratöltve

Anonymous

 Újratöltötték a Virtuális Falu Programot. A vidéki fiatalokhoz előzetes felvételi alapján hét új csapattag csatlakozhatott. Első képzési alkalmuknak 2013. november 22-24. a szlovákiai Hotel Pokol adott otthont, ami nem csak a véletlen műve. 

 

Agyfrissítés 3 nap alatt

Anonymous


Újabb VFP programon vehettünk részt a hétvégén, ahol az Európai Unió megalakulásán keresztül a társadalmi problémákon át dzsungelharcokról is hallgathattunk előadásokat.

Virtuális Falu Program - Első találkozó

Virág Anita

„A sikeresség legegyszerűbb receptje, ha azt az energiát, amellyel a kudarcaidat magyaráznád, a megoldás keresésére fordítod. Örülj, hogy egy olyan országban nőhettél fel, amely rákényszerített a találékonyságra, mert így a világon bárhol könnyen feltalálhatod magad.” (Máté Bence)

Decemberi gondolatok…

Anonymous

Ismét elindult a Virtuális Falu Program (VFP). Már kíváncsian vártuk a folytatást, hiszen az előző évben is sok érdekes és hasznos élménnyel gazdagodtunk. Többek között bepillantást nyerhettünk a civilszervezetek életébe, megtapasztalhattuk az önkormányzatiság lényegét és megismerhettük a természeti erőforrásaink hasznosításának különböző módjait is. A képzések során pedig igazi csapattá kovácsolódtunk össze, ezt igazán jól tükrözi, hogy többen a VFP programokon kívül is tartjuk egymással a kapcsolatot.

Virtuális Falu Program - Újratölve / Révkomárom

Torma Tibor

Virtuális Falu Program – Újratöltve
Révkomárom

Virtuális Falu Program „Újratöltve”

Csapó Zsuzsanna

2012 őszén falusi fiatalok számára indult a Virtuális Falu Program. Az eredményes egy év után 2013-ban folytatódott „Újratöltve” ez a demokrácia fejlesztési program.