Barcza Balázs blogja

Virtuális Falu Program – Újratöltve

Alig egy hónappal az első Virtuális Falu Programot lezáró konferencia után, 2013 november 22-én kezdetét vette a második szakasz. Révkomáromban gyűlt össze az első program résztvevőinek zöme, hét új résztvevővel kiegészülve.

Interjúzás Várvölgyön

Barcza Balázs

Mozgalmasan telt az utóbbi pár hét! Személyes elfoglaltságok, munka mellett próbáltam a megfelelőnek tartott személyekkel időpontot egyeztetni interjúkészítésre. Nem egyszerű, mivel nem csak én dolgozom, hanem a célszemélyek is. :)

Fiatalok a falumban

Barcza Balázs


Várvölgy egy alig több, mint 1000 fős kisközség Zala megyében. A fiatalok (30 év alatt értem), mintegy harmadát teszik ki a lakosság számának. Óvodába körülbelül negyven, általános iskola alsó tagozatára majd‘ nyolcvan gyermek jár (a felső tagozat már sajnos másik településre költözött).

Várvölgyön a helyzet változatlan

Barcza Balázs

Várvölgy község is azon települések közé tartozik, amelyeket a 2013 eleji átszervezés velejéig érintett. Alig 1050 fős lakosságával nem maradhatott önálló önkormányzat. Szerencse a szerencsétlen helyzetben, hogy a körjegyzőség kialakításakor ide került a központ, a gesztor szerep.

Túra, Laska, Túra

Barcza Balázs

Várvölgy alig több mint ezer fős kis falu Keszthelytől 15 km-re északkeletre található, a Keszthelyi hegység szélén.

See video