Fadd

Anonymous
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Fadd nagyközség két nagy földrajzi tájegység, a Mezőföld és a Sárköz találkozásánál fekszik Szekszárdtól északra, a faddi Holt-Duna partján. A Duna fő ága a 19. század nagy folyamszabályozása nyomán került távolabb – mintegy 5 km-re – a községtől. Lakosainak száma 4500 fő. A településhez tartozik Dombori, melynek jelentős az idegenforgalma.

 

Falunap:

Minden évben augusztus 20. án kerül megrendezésre. Támogatói és a község saját forrásai segítségével. A jellemző programok a főzőverseny mellett a horgászverseny, a ladiverseny, futball kupa és telefonhajító verseny.

 

Szemétgyüjtés:

Évente egyszer Fadd bel és külterületein egyaránt összeszedik a szemetet, ez önkéntes munkával történek a szállítást pedig helyi lakosok segítségével oldják meg. Átlagosan 40-50 ember vállal önkénteséget a program során.

 

Óvodás jótékonysági bál:

 

Február végén, március elején kerül megrendezésre a helyi sportcsarnokban, ami 500 ember befogadására is képes. A báli belépő mellett lehet támogatói jegyet is venni, amivel meglehet nézni az ovónők humoros műsorát, majd később a táncfellépésüket.

 

Dombori nyári fesztivál:

 

A legnagyobb szabású esemény a községben július végén szokták megrendezni. 3 napos kúltúrális, de főleg zenei fesztivál, mely akár 3000 embert is odavonzhat.

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek