Hejőpapi programok

Anonymous
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Hejőpapi

Hejőpapi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolctól 28km-re valamint az M3-as autópálya 156-os kijáratától 1km-re fekvő település, ahol 1237-en laknak. A településen évente rendszeresen több programot bonyolítanak le.

Programok:

Alapítványi bál:
 Iskolai alapítványi bál
 Hejőpapi Óvodásokért Alapítvány bál

Farsang:
Iskola és Óvoda szervezésével valósul meg a farsang.
Nyugdíjasok házassági évfordulók köszöntése:
Minden év október első vasárnapja az idősek világnapja, ekkor az 50 illetve 55 éves házassági évfordulók alkalmából emléklappal jutalmazzák a házastársakat.

Falunap:
Minden év augusztusában kerül megrendezésre a Hejőpapi Önkormányzat szervezésével és a helyi vállalkozók támogatásával. Délelőtt falunap megnyitó és gyermekeknek való műsorokat rendeznek. Folyamatos programok, ugráló vár, valamint zenekarok, sztárok fellépése, koncertek. Estére egy közös főzés és vacsoraosztás a résztvevőknek. Éjfélkor látványos tűzijáték.

Búcsú:
Szeptember utolsó hétvégéjén megrendezésre kerül a búcsú, régi hagyományőrző program. Ekkor a szülők gyermekeiknek, családtagoknak ajándékokat, játékokat, édességeket vásárolhatnak.

Amatőr rock-fesztivál:
Környékbeli településekről amatőr zenekarok jönnek, és lehetőségük van 40 percet játszani. 2012-ben több, mint 20 zenekar lépett fel. Lehetőség szerint profi zenekar előadását is élvezheti a közönség ilyen volt például a Lord zenekar fellépése. A fesztivált színesíti még a rodeo-bikázás lehetősége valamint a különböző receptekkel elkészített kenyérlángos étkezése.

Mikulás:
Óvoda szervezésével valósul meg a Mikulás rendezvény. Ekkor a gyermekek szívszakadva várják a Mikulás megérkezését, aki ajándékokkal halmozza el az Óvodát, amivel később a gyerek játszani tudnak.

Karácsonyi Ünneplés:
Református templomban kerül sor a hagyományoknak megfelelően a rendezvény megtartására, ahol az óvodások mutatják be Jézus Krisztus születését.

Nemzeti Ünnepek:
Minden nemzeti ünnepnél megemlékezést tart az önkormányzat.

Kacsaparty:
2010-ben Miskolctapolcai Nyár olyan rendezvényeket olvasztott magába, mint az I. Hejőmenti Fesztivál, az I. Hejőparti – Kacsaparty, mely egy gasztronómiai fesztivál. A rendezvény Miskolc-Tapolcán, a Hejő-parkban került megrendezésre.  A fesztiválozókat a kulturális programok mellett italkülönlegességek és kacsából készült ételek várták. A rendezvényen keresték a legfinomabb kovászos uborka receptjét és a vállalkozó kedvűek fröccskészítő tanfolyamra is benevezhettek.
 

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek