Községem bemutatása

Anonymous
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Az én településem lévő Önkormányzat rendesen eladósodott az elmúlt években, most ott tart ez a folyamat, hogy több millió forintot össze kéne szedni a kiegyenlítésre. Az adósság maradék részét az állam át tudja vállalni, viszont abban a szerencsétlen helyzetben van a település, hogy a lakosságszám miatt kevesebb hányadot vállal át az adósságból az állam a törvény hatályában. Folyamatosan mennek a találgatások, mekkora leépítések várhatóak, egyelőre ebből nem tapasztalható semmi.
Az oktatási rendszerben nem voltak átszervezések, a pedagógusok létszáma nem változott. A tanulók létszáma évről évre csökken, gondolom ez a folyamat nem csak az én településemen tapasztalható. Az általános- és középiskolai oktatás zavartalan, a színvonala pedig a szerteágazó képzéseknek köszönhetően egyre jobb.

Legutóbb, 2011-ben volt egy nagyobb volumenű pályázat, amelynek keretében az általános iskolában tanuló diákok az informatika oktatás megkönnyítése érdekében lap-toppokat kaptak (minden tanuló és oktató). A csákvári laptop-projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (TIOP-1.1.1-09/1-2010-0102) társfinanszírozásában valósult meg, mintegy 53 millió forintból.


Civil szerevezetek:

Csákvári Általános Iskola És Zeneiskola Kulturális És Sportegyesülete
Csákvári Iskola Tanulóért Alapitvány
Csákvári Természetjáró Egyesület
Csákvári Torna Klub
Csákvári Tsz Horgászegyesület
Csákvári Tűzoltó Egyesület
Floriana Könyvtár
Kempo Harcművészeti Sportegyesület Csákvár
Kittenberger Kálmán Vadásztársaság
Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület

 

3 legnagyobb munkáltató:
Csákvári Erdészeti Zrt., Spiller Kft., Soso Földszer Kft.,


 

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek