Kunhegyes a Kunság szíve

Anonymous
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Kunhegyes a Kunság szíve…..


Kunhegyes a Nagykunságban található kb. 8000 fős mezőváros. A városnak hosszú évek alatt sok évről évre megrendezésre kerülő rendezvénye van. Ezek a legkülönbözőbb korosztályokat szólítják meg  de nem élesen elhatárolva a különböző korosztályokat. Ezek közül mutatok be néhányat a teljesség igénye nélkül.


Kulturális események:
A kunhegyesi lakosoknak ha szomjaznak a kultúrára nem kell több tíz kilométert utazni hogy igazán tartalmas programokkal találkozhassanak . Minden évben megrendezésre kerülnek  a jeles történelmi emléknapokhoz kötődő emlékezések.


Doni katasztrófa áldozatai előtti fő hajtás ezen az eseményen a Református templom melletti  XX. század áldozatainak  emlékművénél versmondás vagy a középiskola tanulóinak műsora látható.


Március 15-ei megemlékezés ez az esemény több helyszínen kerül megrendezésre , a Művelődési házban szokott lenni egy műsor amit általános iskolások adnak elő ezt követi egy lovas hintós felvonulás amelynek vég állomása  a ,,Cserepes” ez a szabadságharc idején kórházként szolgált  ma több funkciós épület.


Augusztus 20.án szokott lenni ökomenikus kenyérszentelés .


Október 23-ai megemlékezés a XX.század áldozatainak emlékművénél.


A jeles ünnepek mellet szórakoztató népművészeti és képzőművészeti  kiállítások ,alkalmak is szoktak nálunk megrendezésre kerülni a művelődési ház ad ezeknek a rendezvényeknek általában helyet, amely az önkormányzat üzemeltetésében van és ezt a helyszínt töltik mega legkülönbözőbb érdeklődési csoportok szervezetei, egyesületei. Egy néhányat felsorolok a legjelesebbek közül:


Költészet napi szavaló verseny


Jász-Kun citera találkozó amelynek a város idén 17. alkalommal ad helyet.


Pünkösdi néptánc gála , ezt a rendezvényt a Pátria alapfokú művészeti iskola rendezi. A városban ez az esemény a leglátogatottabb kifejezetten kulturális esemény . A tavalyi évben annyi érdeklődő volt hogy nem tudták a művelődési házban megtartani  hanem a sportcsarnokban kellet megszervezni.


Hármas kerületi Kézi arató verseny, a hármas kerület azt jelenti Jászság Kiskunság Nagykunság.Ez is minden évben megrendezésre kerülő esemény ahol a kaszások összemérhetik tudásukat,ügyességüket .


A sportos nagykunok- sportesemények Kunhegyesen


A hosszú- hosszú évek alatt több sportág is meggyökerezett Kunhegyesen és jobbnál jobb eredményeket érnek el  a sportolóink.Van két olyan sport rendezvény ami Nemzetközi szinten is elismert de ezek sajnos vagy szerencsére kinőtték a városomat de mai napig kunhegyesiek rendezik az egyik a szolnokon megrendezésre kerülő KUN CUP ahol a világ minden szegletéből érkező spotolók mérhetik össze tudásukat, a másik a Motor sportok hazai fellegvára amit évek óta csak KUNMADÁRK-ként ismerhet a nagyérdemű közönség ezt is a kunhegyesi Speed riders motoros club rendez immár 15 éve.


De térjünk vissza kunhegyesre , felsorolás szerűen leírom hogy mikre van lehetősége az ittenieknek:
Országos Strandröplabda versenyek évente több is


Horgászversenyek ezekből is több van több szinten, kb.10 éve kunhegyes adott otthont az ifi horgász világbajnokságnak is.


Mindenévben megrendezzük a fogathajtó versenyt amelyen egyre több a résztvevő és az itthoniak közül is egyre szebb eredményeket érnek el az egyre színvonalasabb fogatok.


Szabadidő és kikapcsolódás itt a KUNSÁGBAN – avagy mi mozgatja meg a kunhegyes teljes lakosságát


A városban minden évben megrendezésre kerül két országos kirakodó és állat vásár egy tavasszal a kihajtáskor ez a Szent György-napi vásár a másik a behajtási a  Mihály napi vásár , ezeken a vásárokon kint van a városka apraja-naggya . A Mihály naphoz kötődően van a város legnagyobb rendezvénye a Mihály napi sokadalom ezt a rendezvényt úgy lehetne leginkább definiálni mint a szokásos falunapok. Ez a rendezvény mindig a Mihály naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Szombaton reggel zenés ébresztő halad végig a város utcáin ez hívogatja az embereket a város főterére ahol egész napos  programok vannak . 30körüli nevező szokott jelentkezni a főzőversenyre, a színpadon helyi csoportok lépnek fel néptánc, moderntánc, citerások, népdalkör, nyugdíjas klub, helyi fiatalokból és örök fiatalokból álló könnyűzenei együttesek.  Ezek mellet vannak sport versenyek is ahol a város amatőrei mérhetik össze tudásukat. A nap szószerinti fény pontja az esti koncert és az azt követő tűzijáték 2012-ben például a Republic adott koncertet amelyre mintegy 6000 néző volt kíváncsi.


Úgy gondolom nem árulok el zsákba macskát ha azt mondom nálunk tényleg zajlik az élet ,ezekre az eseményekre várjuk az érdeklődőket a KUNSÁG SZÍVÉBE KUNHEGYESRE.

See video
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek