Rakamaz város aktivitásai

Anonymous
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek

Rakamaz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyugati kapuja. A település lakossága majdnem eléri az 5000főt. A következő pár sorban olvashattok a közösségi életről kicsi kis városunkban.

 

 

Az első rendezvény az évben a a Civil szervezetek farsangi bálja. Ez februárban kerül megrendezésre 200-250 fős rendezvény. Erre van belőpődíj azonban ez nem éri el az önköltséget a hiányt az önkormányzat egészíti ki.

 

A nőnapi köszöntő, az intézmények (önkormányzat, iskola, óvoda, polgármesteri hivatal stb.) női tagjainak a köszöntésére szól. Ezen a rendezvényen 150-160 fő veszt rész. Ez egy kis kölstégvetéssel, önkormányzati forrásból megvalósított rendezvény.

 

Az állami ünnepeket az önkormányzat támogatja technikai háttérel valamint a civil szervezetek vásárolják a megemlékezéshez a koszórúkat. Kivétel augusztus 20, mert ekkor nincs semmilyen rendezvény. Próbálkoztak a megszervezésével de nincs rá igény mert az emberek jelentős része elutazik ilyenkor a településről.

 

A május elseje a Tisza parton kerül megrendezésre, ehez egy főzőverseny adja meg az alaphangulatott. Amatőr zenekarok minimális költségen adják a zenei aláfestést. Ezen a rendezványem 1000fő is megjelenik a nap folyamán.Egy helyi szórakozóhely támogatja a rendezvényt amelyet az önkormányzat egészít ki. Azonban itt is törekednek az alacsony költségvetésre.

A település legnagyobb rendezvénye a Hegyalja Fesztivál amelyen az 1 héten kb 100 000 ember megfordul. De ez a város költségvetésétől független.

 

Azonban ami a városlakók szívében a legnagyobb  az a jonagold almafesztivál amelyet egy nap folyamán 3000 fő felett látogatnak meg. A rendezvénynek nagy a költségvetése, mert van sztárvendég több fellépő és ingyenes a rendezvényen való részvétel. Ezt az önkörmányzat fizeti valamint ha tudják támogatással kiegészítik és még szinvonalasabbá teszik. Az október havi rendezvényt megelőzi egy horgászverseny, kispályás focibajnokság, esetleg egy rally. 

 

Valamint az évet a karácsonyi koncert zárja, amelyen 100 fő vesz részt.

A gyerekek számára 2 rendezvény van amelyet még a szomszédos falvakból is látogatnak. A víz világnapja amelyre meghívnak egy fellépőt, valamint van egy kiállítást. Ezt a rendezvényt a helyi vízmű támogatja. A mikulás a téren is sok gyereket vonz ami jó hangulatban telik, és nagyon szereti a fiatal korosztály.

Ami még esetlegmegmozgatja az embereket azok a civil szervezetek rendezvényei találkozói. Ezek szervezetenkénet eltérő sűrűségüek heti havi negyedéves turnusokban kerülnek megrendezésre. Rakamazon 12 civil szervezet van amelyek találkozóira az önkormányzat szivesen ad helyet. 

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek