Részben pokoli

Protovin Tímea
Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek


Ismét találkozhattunk, ismét egy tartalmas hétvégét tölthettünk el együtt. A Virtuális Falu – Tószőlős- lakói ismét egybegyűltek november utolsó hétvégéjén a Komáromi Pokol Hotelban. A program elég szorosnak bizonyult, ám annál hasznosabbnak: a szokásos tréningezések mellett komoly szakmai előadásokat hallhattunk az Európai Unió polgári kezdeményezéseiről, vagy a gazdasági működéséről, a civil szervezetek mai állapotáról, és működési struktúrájuktól, de ami minket igazán érintett, a fiatalság helyzete hazánkon belül, valamint a kormányzat kapcsolata, a civil szervezetek tükrében. Ez utóbbi két témakör sok gondolkodnivalót adott, és kisebb vitát is váltott ki: hiszen más-más szemszögből látjuk a dolgokat, valamint egy dolog megélni a helyzetet és másik, ha azt számszerűen látjuk kivetítve, száraz tényként egy dián…
Kis falunk új lakókkal is gyarapodott: az új tagokkal már megismerkedhettünk a közös utazás elején, ám ez csak a tréningeken bontakozott ki igazán. Csapatunk könnyen nyíló körébe gyorsan beilleszkedtek az újak, és az első pár feladat után már szinte azonos hullámhosszon működött a társaság, valamint a kiscsoportos feladatokat is gyorsan és gördülékenyen sikerült mindig végrehajtani.
Esténként a régi és az új társakkal már kötetlen formában zajlott a beszélgetés-ismerkedés, erősítve a már meglévő baráti kapcsolatokat, és immáron teljes értékűen beillesztve az új tagokat is a csapatba.
A hétvége gyorsan elszállt, és mint minden alkalommal, most is nehéz volt a búcsú. A buszon hazafelé tartva még folytatódott egy-egy komolyabb beszélgetés, kihasználva a maradék időt az együttlétre. A munka viszont folytatódik a legközelebbi viszontlátásig, és az előadások kapcsán is rengeteg új információ vár feldolgozásra.

Nyomtatóbarát változatOldal küldése ismerősnek